Achteruitrijcameras voor campers

Wij Nederlanders houden heel erg van kamperen. In grote getale trekken we er in de vakanties op uit met onze camper of caravan onderweg naar warmere oorden. In de vakanties trekken we er graag op uit met onze camper of met een caravan naar een leuk land. Bij deze reizen staan er vaak heel wat kilometers op de teller van de weg naar onze reisbestemming en terug. Voor die reis die we met onze camper of caravan ondernemen is het dan ook handig om het nodige rijcomfort te hebben en zeer belangrijk dat we veilig op de openbare weg kunnen komen. Een uitvinding die daar heel erg aan bijdraagt, zijn de achteruitrijcameras camper.

Sommige nieuwe campers hebben standaard een achteruitrijcamera ingebouwd, deze bestuurder kennen de voordelen ervan dus maar al te goed. Door de achteruitrijcamera worden allerlei manouvres zoals inhalen, invoegen, achteruit rijden en parkeren een heel stuk makkelijker doordat de camera een perfect zicht geeft op alles wat er achter het voertuig gebeurt en ervoor zorgt dat er geen dode hoeken meer zijn. Zo geeft de achteruitrijcamera camper ook meer rijcomfort aan de bestuurder en maakt die het rijden op de openbare weg veel veiliger. 

Nieuwe campers hebben dus soms een achteruitrijcamera ingebouwd, maar bij oudere campers en bij caravans is dat zo goed als nooit het geval. Maar ook bestuurders van deze voertuigen kunnen genieten van de voordelen van een achteruitrijcamera. Je kan namelijk makkelijk zelf een set kopen online die ook eenvoudig te installeren is. Een achteruitrijcamera set voor campers bestaat uit een camera die achteraan de camper wordt geplaatst en een lcd scherm dat naast de bestuuder komt zodat hij de beelden goed kan bekijken. Voor caravans zijn er draadloze systemen ontwikkeld zodat de achteruitrijcamera los geïnstalleerd kan worden en er geen bekabeling langs de verbinding tussen auto en caravan moet komen waardoor de systemen ook hiervoor makkelijk zijn.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl