Animatie laten maken

Animatie laten maken

Een bedrijf gericht op animatie kan voor je bedrijf supe veel betekenen. Zij zijn namelijk de partij die een animatie in elkaar kunnen monteren. Wist je namelijk dat het helemaal niet zo erg eenvoudig is om een animatie te maken. Een bedrijf is toch echt wel aardig wat tijd kwijt  om jouw filmpje te maken. Maar wat doet een animatiebedrijf nu eigenlijk en waarom zou je ze moeten inhuren?

Het proces van animeren

Het proces van animeren begint altijd met het maken van een script. Dit is een blad met alle tekst die voor moet komen in de animatie. Deze stap is dus van cruciaal belang en dit heeft een grote invloed op het uiteindelijke resultaat. Aan de hand van het script zal het bedrijf zich gaan storten over het storyboard. Op het storyboard wordt eigenlijk het gehele verhaal in kaart gebracht. Dit doen ze door een stripverhaaltje te tekenen, zo weten zij hoe het in grote lijnen er uit moet gaan zien. Ook kijken ze door middel van het storyboard naar de geluiden die toe moeten worden gevoegd en naar de soort voice over die er nu eigenlijk moet worden gemaakt. Vaak heeft het bedrijf zelf wel mensen die ze kunnen regelen voor de voice over, als ze nu niemand kunnen vinden dan zijn zij ook degene die verder gaan zoeken om toch nog een geschikt persoon te zoeken voor de video.

Wat zijn nu de voordelen van een animatie?

Een animatie kan heel erg voordelig zijn voor uw bedrijf. Hier zijn verschillende redenen voor te noemen. Ten eerste geeft een animatie een erg jonge uitstraling. Het is namelijk net even wat anders dan de normale reclame die je op tv ziet. Hierdoor zorg je er voor dat je afstand doet van de concurrent. Dan komen we gelijk bij het tweede voordeel, het zorgt er namelijk voor dat mensen beter opletten als ze het filmpje zien. Omdat het nieuw is ligt de focus vele malen hoger. Hierdoor kun je als persoon makkelijker informatie opnemen en zo blijft de boodschap sneller hangen. Ook is het zo dat het je een hele hoop tijd bespaart. Als je zelf aan de slag gaat om een filmpje te maken dan ben je heel erg lang bezig. Je weet niet echt wat je aan het doen bent en het resultaat zal dan ook niet echt super goed zijn. Er zitten dus heel erg veel voordelen aan het inschakelen van een animatiebedrijf. Het is dan ook echt zo dat je bedrijf naar het volgende niveau kan worden getild door middel van een animatie.

Waar moet je op leggen bij het inhuren van een bedrijf?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je er voor kiest om een animatiebedrijf in te schakelen. Het eerste wat je moet doen is zorgen dat toch wel een bedrijf zoekt wat bekendheid heeft. Hier moet je dus letten op de reviews van anderen. Aan de hand hiervan kun je namelijk zien wat de klanten vinden van het bedrijf. Je kunt het beste gewoon op internet zoeken naar recensies. Ook moet je letten op de vorige projecten van het bedrijf. Zo zie je wat voor een soort kwaliteit het bedrijf kan leveren. Zo heeft bijvoorbeeld Donker Media veel projecten gedaan, waaronder projecten voor grote bedrijven zoals de Blokker en de ING. Dit laat wel zien dat zo’n bedrijf heel erg respectabel is om in te schakelen.

Animatie of video

Een animatie wint het van een video. Een normale video of een normaal reclame filmpje is al heel de dag door op media te vinden. Hierdoor gaan deze filmpjes vaak aan je voorbij. Een animatie is dan ook een handige manier om anders te zijn dan de anderen. Daarnaast is het soms ook nog eens goedkoper om een animatie te laten maken dan een video. Dit komt omdat een video veel meer mensen vereist dan de animatie. Zij moeten namelijk in het filmpje spelen. Een animatie heeft dus meer voordelen dan een filmpje en staat dan ook wel op de eerste plaats.

Animatie laten maken

Een animatie laten produceren is dus echt een ideale manier om jouw bedrijf  bekend te maken. Het zorgt er voor dat je net eventjes dingen anders doet dan de anderen. Ook kun je er nog eens tijd en geld mee besparen als je kiest voor een animatie in plaats van een video. Je moet wel even een beetje dingen opzoeken voordat je een animatiebedrijf inschakelt. We hebben nog een paar tips voor je om te zorgen dat je het beste resultaat mogelijk krijgt. Zorg er ten eerste voor dat je goede wensen en tips meegeeft aan het bedrijf. Zo zorg je er voor dat je geen fouten krijgt in het proces van het maken. Ook moet je er over na denken wat voor een soort stijl je wilt hebben in je animatie.