Masersoft
Image default
Recreation / Travel

Waarom een stadsfiets?

Naast een stadsfiets zijn er vele mogelijkheden om jezelf te vervoeren in de stad. Doordat er veel verschillende mogelijkheden zijn om jezelf te vervoeren in stad is het handig om te weten waarom je voor een bepaalde mogelijkheid moet kiezen. Dit artikel is geschreven om je over te halen om de stadsfiets te pakken.

Gezonder

De eerste reden om een stadsfiets te pakken is doordat het gezonder is dan de andere opties. Het is namelijk zo dat je met fietsen tussen de 300 en 400 calorieën verbrand per uur. Dit zal ervoor zorgen dat je sneller fit wordt en zo beter in je vel raakt. Wanneer je beter in je vel raakt zul je zien dat je met nog meer plezier op de fiets stapt.

Het milieu

De tweede reden is dat het beter is voor het milieu. Wanneer je de stadsfiets pakt in plaats van met de auto, openbaar vervoer of scooter zal dit natuurlijk beter voor het milieu zijn. Een fiets heeft namelijk geen Co2 uitstoot wat de andere vervoersmiddelen wel hebben. Doordat je de stadsfiets pakt draag je bij aan het verbeteren van het milieu op een simpele manier.

 

De tijden

Wanneer je het openbare vervoer gebruikt als vervoersmiddel moet je ten alle tijden rekening houden met de rijtijden. Dit zal ervoor zorgen dat je nooit zelf kan bepalen wanneer je naar huis gaat, omdat je te maken hebt met de rijtijden. Wanneer je gebruikt maakt van de stadsfiets kan je ten alle tijden zelf bepalen wanneer je naar huis gaat.

Geen vertraging

Wanneer je kiest voor het openbare vervoer of de auto is het mogelijk dat je te maken krijgt met vertragingen of files. Dit zal ervoor zorgen dat je reis langer duurt dan je had verwacht. Met de stadsfiets is het mogelijk om ten alle tijden door de fietsen.